Att vara på gränsen och hur du hittar tillbaka till ett hälsosamt liv

 • 13 november – 18 november 2018

 • Finca Cas Bernats, Sóller

 • 12 500 kr / person.

Detta retreat vänder sig till er som känner er stressade och utbrända samt till dig som har eller har haft fybromylagi, diabetes, cancer, matsmältningsproblem, utmattningssyndrom eller autoimmuna sjukdomsproblem och som vill försöka återta kontrollen över din hälsa. Unna dig att ta egen tid och spendera fem dagar på vackra Cas Bernats, en genuin gammal olivgård med ekologiska grönsakodlingar och enastående utsikt över hav och berg.
 
Vi är ett team som vill ägna var och en av våra gäster personlig omtanke, matnyttig och professionell information om vad som får oss att gå över gränsen och hur man kan medverka till sitt eget tillfrisknande. Det blir föreläsningar och möjlighet till samtal varje dag om om vad som får oss att lida av kroniska och degenerativa sjukdomar. Det kommer att serveras hemlagade näringsrika rätter med tyngdvikt på anti-inflammatorisk och läkande samt detox som också hjälper dig läka kroppen inifrån och ut. Kroppen har en enastående läkningsförmåga, bara den får hjälp och inte motarbetas.

Vi kommer att ta er på härliga, inte alltför krävande promenader varje dag och erbjuda lätt yoga och meditation för den som vill. Det kommer att erbjudas massage, ansiktsbehandlingar och föreläsningar med möjlighet till öppna dialoger och personliga samtal.

De som kommer ta hand om och samarbeta med deltagarna på kursen är Kerstin Salen som själv har besegrat cancer pa ett integrativt sätt, allmänläkaren Nils von Blixen som jobbar här på Mallorca, Patrik Wahlberg (även han bosatt på Mallorca) som äger och startat det kända hälsokostsidan Greatlife, Sandra Wijkman Donovan som driver yogastudion Earth Yoga i Palma samt Tomas Hedberg som utbildad massör och specialiserad inom bindvävsmassage.

Anmäl dig här

I priset ingår:

 • Fem nätter på Finca Cas Bernats. Avser del i dubbelrum, vissa rum har delad toalett.
  Helpension (Växtbaserad kost)
  Guidade promenader
  Meditation- och yogaklasser
  Föreläsningar av experter inom hälsa, sjukdomar och näring.

 • Tillägg för den som vill
  Enkelrum för den som reser ensam
  Extra massage/ansiktsbehandlingar av terapeut på plats. Läs mer
  Transfer från Cas Bernats till och från Sollér

 • Detta ingår inte
  Flyg t/r Palma (1000–3000 kr)
  Transfer mellan Palma flygplats och Sollér

Mer om resan

Incheckningen sker från kl 14.00 på tisdagen. Våra kommande dagar tillsammans kommer att se ut ungefär såhär:

08.00 | Enklare Yoga
09.30 | Frukost
10.00 | Egentid / Massage / Promenad
​13.00 | Lunch
​14.00 | Föreläsning
17.30 | Workshop
19.30 | Middag
21.00 | Kvällsmeditation

Alla klasser och aktiviteter är frivilliga och du bestämmer själv vilka och hur många du vill delta på.

Egentid

Mellan de olika passen disponerar du dagen som du vill. Vi kommer att erbjuda två guidade vandringar för den som vill hänga på. Nedan ser du exempel på vad du kan göra under egentiden.

 • Promenader i bergen eller vid hamnen
 • Shopping i Sollér eller i Palma
 • Siesta vid poolen
 • Massage och ansiktsbehandlingar på plats. Se våra behandlingar här

Mat som ger dig energi

Maten under våra retreats lagas på plats av vår vän Louise från Grounded Living. Louise är en passionerad kock som levt i Spanien i nästan tjugo år. Hon är skolad inom raw food och vegansk matlagningskonst. Louise säger dock att det som inspirerar henne mest är det traditionella sättet att äta runt Medelhavet med mycket frukt och grönt i säsong, nötter, frön och baljväxter och ekologisk fisk. Vi är väldigt glada att samarbeta med Louise och erbjuda våra gäster hennes fantastiska mat tillagade av ekologiska råvaror från Cas Bernats och andra närodlade råvaror från gårdar i området. Under dessa dagar hoppas vi inspirera er genom maten, där hälsa, välmående och njutning står högst upp på listan!

Vårt yogaretreat

Cas Bernats och bergskedjan Serra de Tramuntana på Mallorca.
Cas Bernats är en 1600-tals finca (gård) som ligger på berget ovanför Port de Sóller. Det är en mycket speciell plats som är omgiven av olivlundar, citrusträd, mandelträd tillsammans med stora pinjeträd. På gården odlas ekologiska grönsaker, frukter och örter. På gården finns även får och hönor.

Läs mer om Cas Bernats

Vi som undervisar här

Anmäl dig här

Vad tycker våra gäster

En personlig arrangör som jobbar stenhårt för gästernas bästa. Platsen? Magisk! Maten? Himmelsk! Vandringen? Omväxlande o oväntat dramatisk! Allt kryddat med behaglig och välgörande yoga.

Marie M

Allt var på toppen! Jag kan inte nog tacka för att ni ordnade det så bra för mig. 🙂

Elisabeth R
En helt fantastisk vitamininjektion, toppklass på arrangemang, mat och miljö!
Gäst hösten 2017
Fantastiskt mat, personligt och mycket trevligt! Jag som reste själv upplevde bemötandet mycket positivt och gården är helt fantastisk! Och Mallorca är så vackert!
Gäst våren 2018
Den bästa resa jag gjort, kommer gärna tillbaka.
Gäst våren 2018
Jag är super duper nöjd med min vistelse.
Gäst våren 2018
SE FLER TRÄNINGS- OCH HÄLSORESOR TILL MALLORCA